Paisatges
 

Menú
---

- Events
- Panoramiques
- Baixa les fotografies
- Darrera actualització:10-09-2015
     

Grup Excursionista
Mitja Horeta Tres Quarts
---

     

Cerca una excursió
---

 
     

Transports
Simonet Fuster SL.
---

 
   

Sonovision Auto-Radio
---

Criador de Golden y Labrador
---

 

 
BENVINGUT!!

Nosaltres som un grup que ens dedicam a fer excursions per la nostra illa, encara que, qualque vegada a l'any realitzem un viatge a fora, com per exemple Cabrera. Aquest grup sorgí a mitjans de l'any 1.997, encara que durant els primers anys no aconseguirem gaire èxit, però ara, el nombre d'excursionistes ha augmentat i es troba entre els trenta i els quaranta, encara que pot variar.
Les persones que han fet que aquesta activitat segueixi endavant són en Tià Vallbona, que va ser el primer guia d'aquest col·lectiu, Joan Figuerola, Miquel Miralles, Joana Noguera i Maria Teresa, però sempre amb l'ajuda de la resta de membres del grup que fan que tot això sigui possible. Ara els guies han canviat, són en Simó i na Dolors, una parella que coneixen la serra mallorquina.
Per això hem fet aquesta pàgina amb la intenció de que la gent conegui les nostres aficions, la nostra manera d'actuar, les aventures que junts ens atrevim a fer, i sobretot tenir un lloc on cada dia poder exposar les fotografies de les excursions que anam fent día darrera día!! Esper que us agradi!!

 
PRÒXIMA EXCURSIÓ
 
NOTICIES

 

Dia 04-09-2011:

Ja estan disponibles les fotografies de l'excursió: CALA EN BASSET 

Dia 31-08-2011:

Sara López (pertenece a un grupo excursionista de Murcia) le apasiona el senderismo.
Nos envió un email, el cual nos dijo, que vendría a pasar unos días de vacaciones en las islas. También menciono que le gusta hacer excursiones, y que una de ellas es el Torrent de Pareis, pero por motivos de calor no la hicieron y fueron al Cap de Farrutx (Artà).
Nuestro amigo, amable y simpático Biel Fuster (ironía) se ha ofrecido a hacerles de guía al Cap de Farrutx, Far de Formentor y otras más.
Por la cara de satisfecho que pone en las fotograf√≠as, parece que lo ha hecho muy bien ¬ďBravo Bielet¬Ē. Espero que el domingo d√≠a 4 nos gu√≠es con la misma cara. 

Dia 31-08-2011:

Raquel (Illes Canaríes) - Biel Fuster (Raza autóctona Illes Balears) - Sara López (Murcia)
 

Dia 01-07-2011:

El Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana a Mallorca, la principal serra de les Illes Balears, ha ingressat aquesta setmana en la llista del Patrimoni Mundial de l'Organització de Nacions Unides per a Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO).

La Serra de Tramuntana constitueix l'alineació muntanyenca més gran de Mallorca i l'espai natural més extens, de gran valor ecològic. Segons aquesta institució, "el paisatge demostra els valors comuns, la cohesió social i els coneixements en enginyeria de les seves comunitats".

La serra se situa en el nord-oest de la illa de Mallorca i rep el seu nom pel vent de tramuntana que arriba d'aquesta adreça. El paisatge està format per cultius en terrassa i mecanismes de distribució de l'aigua interconnectats que inclouen molins hidràulics, així com construccions de pedra sense argamassa i granges. Té una longitud aproximada de 90 quilòmetres, des del cap de Formentor a Pollença fins al cap de Sa Mola a Andratx, amb una amplitud mitjana de 15 quilòmetres.

Característiques de la Serra de Tramuntana

Com és la serra? El litoral de la Serra de Tramuntana és abrupte, amb poques cales i uns pronunciats penya-segats. Constitueix la zona de modelatge càrstic més rellevant de Mallorca. Per als amants de la geologia aquí podran presenciar una important quantitat de roca calcària erosionada pels efectes del temps i l'aigua. Això dóna lloc a profunds torrents, com el de Torrent de Pareis (des d'on comença una de les excursions a peu més belles), que a la zona coneguda com Sa Fosca arriba a tenir 200 m d'altura.

Vegetaci√≥ de la Serra de Tramuntana: La vegetaci√≥ presenta una s√®rie d'esp√®cies end√®miques. En els llocs m√©s elevats, creix el peny segats de muntanya, mentre que a les zones m√©s baixes es troben els boscos d¬íalzines m√©s extensos de Mallorca. Els quals han sofert una explotaci√≥ per part de l'home, fet que ha retrocedit la seva extensi√≥. Tamb√© es troben extensions de pins, que en alguns llocs ha substitu√Įt al alzines.

Fauna de la serra: Respecte a la fauna, en la Serra de Tramuntana viuen mamífers, dels quals destacarem d'una part la cabra i l'ovella, que ajuden a mantenir la vegetació i serveixen d'aliment als voltors negres. D'altra banda es troben la marta, la geneta i la mostela. En relació a les espècies ornitològica, són moltes les que habiten la Serra de Tramuntana, o bé passen durant les seves migracions. Destaca una àmplia representació d'aus rapinyaries, com l'àguila pescadora o el falcó marí, que provinent de la illa de Madagascar es desplaça a la ribera del Mediterrani.

Excursions per la Serra de Tramuntana

Excursió a la Trapa: Per arribar es pot seguir el camí que parteix al final de l'extrem nord de la urbanització de Sant Elm, seguint el carrer Cala en Basset. Després de caminar uns 25 minuts s'arriba a la casa de Ca Tomeví, uns metres abans d'un encreuament de camins on seguirem cap a l'esquerra.

Excursió a la muntanya de Galatzó: La durada total de l'excursió és de 4 hores i 5 minuts, amb pendents bastant pronunciades en alguns trams. L'altura de la muntanya Galatzó és d'1.026 m.

El torrent de Pareis a peu: La durada total de l'excursió és de quatre hores. En alguns trams el jaç del torrent presenta certa dificultat, a causa de roques de grans dimensions i a alguna foia amb aigua. Per realitzar aquesta excursió, s'ha de tenir molt present la previsió meteorològica.

< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Seg√ľent >

 

Membres del Grup
Temps

 
 

Paisatges ---

Paisatges

Paisatges

Paisatges

Paisatges

Paisatges
 
Illes Balears
 
 

 
 
 

musicbarescos.com

 
 
 

Temps
Temps

¡Pitja aqui per consultar-lo!
 
 
 

¡Mascota Octubre 1980! Temps

Mascota Octubre 1980
 

 
 
 

© 2005-2015 - Es permet l'ús total o parcial de textos i imatges sempre que no sigui per fins comercials.

Webautor: Jaume Llabrés - By: bernatllabres.com