Paisatges
 
Untitled Document
 

  EVENTS DIARI CIUTAT

DIARI "CIUTAT"

 

El col·lectiu Mitja Horeta Tres Quarts gaudeix mensualment de la natura i l'amistad.

 

Preparats per acabar de conèixer Mallorca

 

Una part del grup en una de les excursions del col·lectiu
Alguns dels excursionistes durant una sortida
Una part del grup en una de les excursions del col·lectiu
Alguns dels excursionistes durant una sortida

 

"Mitja Horeta Tres Quarts" és un grup que es dedica a fer excursions a la nostra illa, encara que, alguna vegada a l'any realitzen un viatge a fora, com per exemple Cabrera. Sorgí a mitjans de l'any 1995, encara que durant els primers anys no aconseguiren gaire èxit, en els darrers temps, però, el nombre d'excursionistes ha augmentat i es troba entre les trenta i les quaranta, encara que pot variar. Les persones que han fet que aquesta activitat segueixi endavant són Sebastià Vallbona, que va ser el primer guia d'aquest col·lectiu, Joan Figuerola, Miquel Miralles i Joana Noguera, però sempre amb l'ajuda de la resta de companys. Fa prop de vuit mesos els guies han canviat, i ara els seus acompanyants són en Simó i na Dolors, una parella que coneixien la serra mallorquina.

 

Aquest col·lectiu s'organitza de la següent manera: a principi d'any es reuneixen al bar "Es Cos", sèu de les seves trobades, juntament amb les persones que faran de guia durant l'any, per fer la planificació anual. D'aquí surten totes les excursions que es faran juntament amb els pamflets que es repartiran i que estaran a l'abast de tothom a la sèu del grup. Es fan sortides mensuals, tot i que, hi ha mesos en què en fan dues, per recompensar la pausa que fan a l'estiu. Per tenir més facilitats per desplaçar-se, lloguen un autocar. El preu de les excursions és de 7 euros i així, juntament amb el que guanyen amb la loteria que fan per Nadal i altres que realitzin, es poden autogestionar, encara que alguna vegada han tengut pèrdues, degut a la falta d'assistència. D'altres, però, han hagut de deixar gent a Inca per manca de lloc a l'autocar.

 

<<<Cada vegada que demanaven quan quedava per acabar l'excursió la resposta era sempre: "mitja horeta tres quarts">>>

 

Les seves excursions estan a l'abast de qualsevol persona, des de infant fins a més majors, són unes sortides assequibles i per les quals no es necessita gran preparació, ja que un dels objectius primordials del grup és pasar un dia en companyia i en harmonia amb la natura. Creuen que el respecte amb la natura és necessari, tot i que, no falta mai el bon ambient amb els companys, cosa que troben imprescindible.

 

Les excursions es fan tant a l'estiu com a l'hivern

 

 

La seva tasca, però, no queda aquí. Pretenen dur a terme altres projectes per poder conèixer els costums dels nostres avanpassats, per això tenen en ment organitzar una activitat tir de fona, entre altres.

Una de les anècdotes que recorden és que diverses vegades, s'han trobat gent, sobretot estrangers, que s'havien perdut pel camí i s'han afegit al grup fins arribar al final del trajecte. Una altre situació graciosa fou la que donà peu a posar-li aquest nom al grup, perquè cada vegada que demanaven quan quedava per acabar l'excursió, fossin on fossin, la resposta era sempre la mateixa: "mitja horeta tres quarts". La seva darrera sortida va ser el Torrent de Pareis, típica sortida que duen a terme cada any, en començar el bon temps. Pròximament, després de l'estiu, tenen previst a fer l'excursió a La Costera, per aprofitar ara que encara no s'ha canalitzat l'aigua potable que corre per les nostres muntanyes.

Els capdavanters del col·lectiu se senten orgullosos i contents de veure com aquest projecte que va començar ja fa vuit anys, segueix gràcies a la participació de gent d'Inca i de la comarca que repeteixen l'experència, fent possible que amb el temps hagin passat ja unes cent cinquanta persones. Tot i això, desitgen que el nombre de participants augmenti, per això animen a tothom que comparteixi aquesta afecció, a participar en les seves pròximes excursions.


 

   
 

© 2005-2015 - Es permet l'ús total o parcial de textos i imatges sempre que no sigui per fins comercials.

Webautor: Jaume Llabrés - By: bernatllabres.com