Paisatges
 
Untitled Document
 

  NOTICI DIARI DEMALLORCA

"DIARI DE MALLORCA "

Dimecres 15 de Juliol de 2009.

La Serra de Tramuntana serà Reserva de la Biosfera


EUROPAPRESS. PALMA El Consell de Govern aprovarà demà, previsiblement, la remissió al Consell Científic del Comitè Espanyol del Programa Man and Biosphere de la Unesco el document de proposta de Reserva de la Biosfera per a la Serra de Tramuntana.

El conseller de Medi ambient, Miquel Àngel Grimalt, va remarcar en roda de premsa que aquesta declaració no implicaria cap règim de protecció afegit, així com tampoc cap limitació d'usos. Així mateix, va recordar que a Balears ja existeix un precedent respecte a la declaració com és la illa de Menorca.

Aquest departament de l'Executiu autonòmic treballa actualment en el desenvolupament de mecanismes per a protegir la Serra de Tramuntana ja que actualment, segons va indicar el conseller, sofreix l'abandó de moltes activitats tradicionals, mentre és una de les destinacions preferides, tant pels ciutadans balears com pels turistes.

Així, va assenyalar que l'experiència de la declaració en altres països evidencia que és una bona eina per a combinar conservació i desenvolupament.

La Reserva de la Biosfera és un pacte entre agents socials i entre aquests i les administracions per a potenciar un desenvolupament sostenible en la zona. En concret, es tracta de continuar amb la combinació harmònica de la conservació del paisatge amb l'activitat humana però en una societat moderna i dinàmica.

L'àmbit proposat per a la declaració abasta un total de 85.174 hectàrees, de les quals 76.304 són terrestres de 20 municipis- i les 8.870 restants són marines. La iniciativa conta amb el suport de tots els ajuntaments implicats, el Consell de Mallorca i més de 30 entitats científiques, ecologistes i acadèmiques, entre unes altres.


 

   
 

© 2005-2015 - Es permet l'ús total o parcial de textos i imatges sempre que no sigui per fins comercials.

Webautor: Jaume Llabrés - By: bernatllabres.com